Omgeving

’t Leienhoes ligt in Wijlre: een karakteristiek Heuvellanddorpje in de gemeente Gulpen-Wittem, in het zuiden van de Nederlandse provincie Limburg. De accommodatie heeft een centrale ligging tussen Vaals (11 km) en Maastricht (14 km) en ligt vlakbij Gulpen (2 km), Wittem (2 km) en Valkenburg (6 km).

Geniet van onze prachtige natuur die gekenmerkt wordt door haar vele rivierdalen, hellingbossen, holle wegen en glooiende weilanden. Maak beslist ook kennis met ons prachtige culturele erfgoed: kastelen, kerken, boerderijen, molens, wegkruisen en natuurlijk de typerende vakwerkhuisjes. In deze streek zijn nog veel ambachten actief en worden tradities door betrokken inwoners in stand gehouden. De combinatie van natuur en cultuur staan garant voor een heerlijk verblijf in eigen land.

Omgeving

Ontdek de omgeving. Er is zo veel te zien… De manier waarop, dat bepaalt u zelf. Kies uit een tal van wandel- en fietstochten of reserveer een huifkar die u langs prachtige plekken vervoerd. Er zijn  volop mogelijkheden die uw verblijf onvergetelijk maken! Benieuwd naar wat er zoal te doen is? Bekijk dan eens het aanbod van deze verschillende partijen:

  • ontdekgulpenwittem.nl
  • visitzuidlimburg.nl
  • wandelgidszuidlimburg.com: maak een prachtige wandeling door het Heuvelland
  • zlsm.nl: voor een ritje met de stoomtrein over het miljoenenlijntje
  • mosaqua.nl: Subtropisch Zwemparadijs Mosaqua te Gulpen
  • Vakantiecentrum Schin op Geul: binnenspeeltuin, huifkartochten en bowlingbanen.
  • www.wijzijnvalkenburg.nl: tips voor jong en oud bij een bezoek aan het evenementenstadje Valkenburg. Een plek die bekend staat om haar vele grotten, kasteelruïne, kabelbaan, sprookjesbos, pretpark de Valkenier en vele andere attracties.

De grens over

Wilt u de grens over? Dan is dit een mooie kans: vanuit het ’t Leienhoes kunt u interessante excursies maken naar verschillende steden. De accommodatie raakt het Franse, Duitse en Nederlandse taalgebied. Een bezoek aan Aken, Keulen, Luik of Hasselt met hun interessante musea en bezienswaardigheden is zeker een aanrader en geeft uw verblijf internationale allure. De meeste idyllische stadjes en dorpjes van onze buurlanden zijn in hele of halve dagtochten te verkennen. Meer weten? Vraag ons gerust naar de mogelijkheden!